top of page

,,Avengers: Infinity War'' (part. I) - recenzie

  • Poza scriitorului: Miruna L.
    Miruna L.
  • 5 mai 2018
  • 5 min de citit

Actualizată în: 5 dec. 2020



Gen: film cu supereroi, științifico-fantastic, de acțiune, de aventură, fantastic

Data lansării: 27 aprilie 2018 (România)

Durată: 149 min.

Serie de filme: The Avengers

Regizori: Anthony Russo, Joe Russo

Scenarist: Christopher Markus, Stephen McFeely

Adaptare după: The Avengers (de Stan Lee, Jack Kirby)

Producător: Kevin Feige

Distribuitor: Walt Disney Studios Motion Pictures

Sudio: Marvel Studios

Director de imagine: Trent Opaloch

Montaj: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt

Muzică: Alan Silvestri

   Chant TV Spot: https://youtu.be/5iOhzJdDawE

Official Trailerhttps://youtu.be/6ZfuNTqbHE8

Review: ☆☆☆☆☆

Recenzie


Avengers: Infinity War, cel mai așteptat film Marvel din 2018 a ajuns! E tot ce mi-am imaginat că va fi vreodată: amuzant, epic, trist și de-a dreptul copleșitor.


Ceea ce a atras atenția multora – de la fani Marvel, până la simplii urmăritori – a fost că: aproape toți super-eroii din universul cinematografic se întâlnesc pentru a se confrunta cu, probabil, cea mai mare amenințare – Thanos.



Acesta urmărește să colecteze toate cele șase Pietre ale Infinitului, în dorința de a distruge jumătate din populația Universului. Motivul? Thanos consideră că resursele Universului sunt finite și că nu vor fi suficiente pentru toate viețuitoarele care îl populează.


Filmul îl urmărește pe acesta în călatoria lui de-a găsi fiecare piatră.


Astfel, Iron-Man, Spider-Man și Doctor Strange sunt atacați de iscoadele lui Thanos, care caută cu disperare să ia piatra timpului de la Doctor Strange. Scarlet Witch și Vision, pentru a-și proteja relația, se ascund, însă sunt găsiți de minionii lui Thanos, care doresc piatra minții de la Vision. Capitain America renunță să se mai ascundă, iar Gardienii Galaxiei se aliază cu diferiți eroi. De asemenea, Black Panther își oferă ținutul drept câmp de luptă.



După 10 ani în care cei de la Marvel ne-au surprins și, totodată, ne-au încântat, aceștia au creat unul dintre cele mai întunecate filme din serie. Până atunci, aceștia au jucat la sigur cu eroii lor. Și-au imaginat mii de scenarii în care lumea aproape s-a sfârșit, ca la final super-eroii să reușească să o salveze. Oricum ar fi, fanii erau mereu fericiți să-i vadă pe eroii lor că reușesc să-i snopescă în bătaie pe răufăcători, rămânând în siguranță.


De data asta, lucrurile nu mai decurg la fel. Încă de la începutul filmului ne dăm seama că firele narative se țes pe fundalul morții nedrepte, bruște, neașteptate sau toate trei la un loc.


Momentul în care îți dai seama că fiecare alegere pe care o fac eroii poate influența cu mult viitorul și că la sfârșitul acestei lupte, nimic din ce a ce știai nu va mai fi la fel, te lovește fără milă.



Sunt sigură că cei mai mulți dintre voi s-ar aștepta la un film ,,clasic” Marvel. Dar regret să vă informez, nu veți avea de-a face cu așa ceva. Poate cei care citiți această recenzie acum și nu ați văzut filmul deloc o să rămâneți dezamăgiți. Depinde din ce unghi priviți lucrurile. Încă de la începutul filmului îți dai seama că acesta nu se învârte în jurul Răzbunatorilor, ci a lui Thanos. Da. Așa este! Nici eu nu mă așteptat la asta, dar este adevărat! Când am ieșit din sala de cinema nu știam ce să simt: bucurie, furie, tristețe. Spre deosebire de alte ecranizări Marvel pe care le-am văzut și care mi-au lăsat acea senzație de pură fericire și energie, Infinity War mi-a lăsat un gol pe care nu l-am simțit niciodată după o producție de-a lor. Mi-am dat seama, după mult, mult timp, în care am procesat cum trebuie tot ce s-a intamplat, că scopul acestui film este de al ni-l prezenta mai în detaliu pe Thanos, să aflăm mai multe despre dorințele și idealurile lui.


Deși nu este obligatoriu, v-aș sfătui să vizionați celelalte filme Marvel, înainte de Infinity War. Cel puțin pe cele mai recente pentru a reuși să înțelegeți mai bine fiecare personaj.



Cei care au văzut filmele Marvel își vor da seama ce legătură puternică și complicată este între personaje și cele șase Pietre ale Infinitului. Deși nu este prima oară când ne întâlnim cu ele, aflăm povestea originii lor în Guardians of the Galaxy, când Colecționarul explică:


Înainte creației, erau șase singularități, apoi universul a apărut în urma unei explozii, iar rămășițele sistemului dinaintea lui s-au concentrat în lingouri… Pietrele Infinitului.

Cele șase nestemate controlează spațiul, mintea, realitatea, puterea, sufletul și timpul.


Scenariștii Marvel au schimbat numele Pietrelor și au modificat aspectele prezenței lor în aventurile super-eroilor. De exemplu, Piatra Spațiului este Tesseract-ul din Captain America: The First Avenger. În The Avengers, Loki folosește Tesseract-ul pentru a permite invazia chtauri-lor, provocând rupturi în continuum-ul spațiu-timp. Piatra Realității este în centrul atenției în Guardians of the Galaxy (vol.1), rămânând în grija lui Nova Corps, forța politică intergalactică. În Avengers: Age of Ultron, Piatra Minții a fost principalul mijloc al creării lui Vision. De asemenea, piatra Timpului apare în Doctor Strange.


Venirea lui Thanos era deja prezisă încă din primul film cu Razbunatorii, The Avengers, unde producatorii nu ne-au dezvălui prea multe despre acesta. Iar în Infinity War, titanul hotărăște, în sfârșit, să se arate lumii, încercând să schimbe soarta Unversului după bunul plac.


Pot spune că Thanos este răufăcătorul care întrece orice așteptări. Este un personaj învăluit în ceață. Fanii îl pot vedea trecând prin diferite ipostaze, de la cea a unui războinic cu viziuni nemaiîntâlnite despre lume și viitorul acesteia, până la cea a tatălui neiubit. Însă, după acest film, am ales să cred că Thanos mai are multe de arătat. Vălul de mister după care se ascunde încă nu a fost înlăturat cu totul.


Cum am precizat și la începutul recenziei, filmul unește pe unele dintre cele mai apreciate personaje ale universului Marvel: Steve Rogers/Capitain America, Tony Stark/Iron-Man, Bruce Benner/Hulk, Natasha Romanoff/Black Widow, Thor, Bucky Bernes/Winter Soldier, Peter Parker/Spider-Man, Sam Wilson/Falcon, James Rhodes/War Machine, T’Challa/Black Panther, Vision, Wanda Maximoff/Scarlet Wich, Peter Quill/Star Lord, Drax, Gamora, Rocket, Mantis, Stephan Strange/Doctor Strange și mulți alții.


Poate părea un adevărat ghiveci de personaje la prima vedere, dar vă asigur, nu e așa.


Kevin Frige, directorul Marvel Studios a declarat într-un interviu:


Nu am avut niciodată intenția să facem un univers. Noi am vrut să facem un film Iron Man foarte bun, un film Hulk foarte bun și așa mai departe, apoi am făcut ceea ce nimeni nu făcea: să-i punem împreună într-un singur film.

Îndreptându-ne atenția asupra scenelor, consider că acestea au fost împărțite cinstit, fiecare personaj având timp să performeze.



Filmul se desfășoară prin mai multe locuri, atât pe Pământ cât și spațiu, deoarece Răzbunătorii sunt încă despărțiți, fiecare grup luptându-se cu Thanos. Acest lucru îi pune în dezavantaj și ne face să aruncăm (cel puțin pe mine) cu popcorn în unele personaje din cauza alegerilor lor (Mă uit la tine Quill!). Ceea ce e diferit față de alte filme este faptul că fiecare personaj este pus în ipostaze care îi schimbă viața radical. Relațiile dintre personaje, influențează cu mult firul narativ, spre deosebire de celelalte producții.


Dând la o parte toată tensiunea filmului, avem parte și de umor marca Marvel. Putem începe cu intrările specifice, cu care Gardienii Galaxiei ne-au obișnuit pănă acum. Intrarea este acompaniată de muzica cu care regizorul filmelor, James Gunn, ne-a cucerit. Mai întâi vezi nava uriașă, care umblă prin spațiu, apoi auzi ritmurile vesele din anii 80′, apare Peter Quill cântând și strigând la un Drax adormit cu gura dechisă: Cantă, Drax!. De asemenea, se remarcă și replicile celui care este pe jumătate înger, pe jumătate pirat (poți ghici?) și cam orice scenă în care apare Drax.


Trioul Iron Man – Spider-Man – Doctor Strange merită, de asemenea, menționat. Remarcile sarcastice pe care Tony și Stephan și le aruncă unul altuia și momentele în care Tony se comportă ca un tată prea grijuliu cu Peter Parker sunt fenomenale.



Cu siguranță, filmul Avengers: Infinity War s-a ridicat la nivelul așteptărilor, iar pe alocuri chiar le-a și depășit. Curajos, sincer și epic filmul ne îndreaptă spre o avenură diferită, unde sacrificiul și durerea se îmbină mână-n mână, dând naștere unui final neașteptata.


Avengers: Infinity War este genul de film care merită să îl vizionezi într-o sală de cinema (de preferat, în compania unei cutii cu șervețele; în caz că ești foarte sensibil)!


Comentários


Fii primul care citește!

Thanks for submitting!

© BOX Studio. A project by Miruna L.

bottom of page